ΑΘΗΝΑ
19:45
|
19.04.2024
Προηγμένο κινέζικο σύστημα χιλιάδων δορυφόρων για παροχή υπηρεσιών σύνδεσης με το Ίντερνετ σχεδιάζει η κινέζικη κρατική εταιρία China Aerospace Science and Industry.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δική της απάντηση στον τομέα δορυφορικών υπηρεσιών σύνδεσης με το Ίντερνετ σχεδιάζει η Κίνα σε μία προσπάθεια να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό που ξεκίνησε πρώτη η εταιρία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, Starlink, ιδιαίτερα μετά τον κομβικό ρόλο που παίζει το σύστημα των 3.500 «δορυφόρων χαμηλής τροχιάς» (LEO) από πέρσι στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ένα αντίστοιχο, και ενδεχομένως πιο προηγμένο κινέζικο σύστημα χιλιάδων δορυφόρων, σχεδιάζει η κινέζικη κρατική εταιρία China Aerospace Science and Industry. Η κινέζικη εταιρία, που οποία εκτός από διαστημικά σκάφη κατασκευάζει και στρατιωτικούς πυραύλους, σκοπεύει (εκτός απροόπτου) να εκτοξεύσει ως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους τους πρώτους δορυφόρους LEO.

STARLINK satellites train seen from earth - SpaceX Elon Musk - YouTube


Η υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου εντάσσεται στο σχέδιο της κινεζικής κυβέρνησης για τεχνολογική αυτάρκεια σε κρίσιμους τομείς, επιχειρώντας να επιλύσει μεσοπρόθεσμα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από τους σταδιακούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Πεκίνου, σε προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, όπως οι προηγμένοι ημιαγωγοί.

Το σχέδιο της κινέζικης εταιρίας CASIC δεν είναι το πρώτο που παρουσιάζεται στην Κίνα καθώς πριν τρία χρόνια η κρατική εταιρία «China Satellite Network Group» δημοσιοποίησε σχέδια για την ανάπτυξη 13.000 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς δίχως θεαματικά αποτελέσματα ως σήμερα.

Ο ανταγωνισμός ωστόσο δε μαίνεται πάνω στο θέμα αυτό μόνον σε επίπεδο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και εντός αμερικανικών συνόρων με την Amazon να διεκδικεί μερίδιο και από αυτή την πίτα υπηρεσιών ενώ από τη μεριά της Ευρώπης ετοιμάζει ανάλογο σύστημα και η βρετανική, OneWeb.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα