ΑΘΗΝΑ
16:03
|
09.05.2024
Περιέγραψε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης κατά την παραλαβή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον παραιτηθέντα Κώστα Καραμανλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τρεις προτεραιότητες σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη περιέγραψε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση, χθες Τετάρτη, του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή «για την εν γένει παρουσία του στο υπουργείο, αλλά πρωτίστως  για το πολιτικό του υπόδειγμα και την ευθιξία την οποία επέδειξε να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη που συντρέχει σε τέτοιες περιπτώσεις απώλειας ζωών».

Όπως ανέφερε, αναλαμβάνει το υπουργείο με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με σκοπό τρία συγκεκριμένα πράγματα:

  • Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», όπως σημείωσε ο υπουργός.
  • Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.
  • Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευθύνη και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας από Νταχάου: «Φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό»

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα