ΑΘΗΝΑ
12:24
|
09.05.2024
Φαίνεται πως είχε αμεληθεί το να σβηστούν από το έντυπο, που μοιράστηκε σε δημοσιογράφους, κάποιες οδηγίες που απευθύνονταν προς τον εκφωνητή του λόγου, Κ. Αχ.…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, μετά την παραίτηση του Κώστα Αχ, Καραμανλή, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ένα έγγραφο με το κείμενο της ομιλίας του πρώην υπουργού.

Από το έντυπο ωστόσο, φαίνεται πως είχε αμεληθεί το να σβηστούν κάποιες οδηγίες που απευθύνονταν προς τον εκφωνητή του λόγου, Κ. Καραμανλή.

«Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα.

Αν επιμείνουν: Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν», σημειώνεται στο τέλος του εγγράφου.

Έγγραφο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε σήμερα το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ανακοίνωσε πως οι τρεις βασικοί άξονες της διαχείρισης της κατάστασης από το υπουργείο θα αφορούν:

1. Τη διερεύνηση των λόγων για τους οποίους φτάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών, με τρόπο διαφανή και απολύτως ενδελεχή. Όπως προανήγγειλε, σήμερα συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων ad hoc που θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες και αδράνειες διαχρονικά εφόσον υπήρξαν.

Ο Γ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι αυτή η έρευνα δεν γίνεται για να αποδοθούν ευθύνες, καθώς αυτό είναι αντικείμενο της δικαστικής έρευνας.

2. Τη διασφάλιση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού των υποδομών, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα ταχύτητας ήδη ανειλημμένων έργων.

3. Άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές για την εμπέδωση της αίσθησης ασφάλειας στην ψυχολογία των πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Γερμανία: «Αντισημίτες» οι ακαδημαϊκοί που τάσσονται υπέρ των φοιτητών

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα