ΑΘΗΝΑ
07:23
|
03.05.2024
Ο μη μεταποιητικός PMI της χώρας, ο οποίος αντανακλά το κλίμα στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, ανέβηκε επίσης υψηλότερα από το αναμενόμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δέκα και πλέον χρόνων τον Φεβρουάριο, λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής από τους περιορισμούς του Covid, ανέφερε την Τετάρτη το κινεζικό Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Ο δείκτης μεταποίησης (PMI), ο οποίος μετρά την εργοστασιακή δραστηριότητα, ανέβηκε στο 52,6 από 50,1 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για 50,5. Το όριο του 50 διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο μη μεταποιητικός PMI της χώρας, ο οποίος αντανακλά το κλίμα στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, ανέβηκε επίσης υψηλότερα από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο 56,3 από 54,4 τον Ιανουάριο.

Ο σύνθετος PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τη μεταποιητική όσο και τη μη μεταποιητική δραστηριότητα, ανέβηκε στο 56,4 από 52,9.

Αν και υπήρχαν «σημαντικοί εποχικοί παράγοντες και παράγοντες γεγονότων» που επηρέασαν τα στοιχεία του PMI, «η συνολική τάση εξακολουθεί να δείχνει σταθερή ανάκαμψη στις αρχές του 2023», δήλωσε στο Bloomberg ο Ζου Χάο, επικεφαλής οικονομολόγος της Guotai Junan International. «Τα αξιόλογα δεδομένα του PMI παρέχουν έναν θετικό τόνο για το επερχόμενο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο», με την κυβέρνηση να αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω υποστηρικτικές πολιτικές, σημείωσε.

Η τεράστια μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας ανακάμπτει και επανέρχεται στα επίπεδα πριν από την πανδημία και την επιβολή της πολιτικής zero-covid.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι η οικονομία αναμένεται γενικά να ανακάμψει το 2023, αν και το εξωτερικό περιβάλλον παρέμεινε «σοβαρό και περίπλοκο». Η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να παρέχει «βιώσιμη» υποστήριξη για την πραγματική οικονομία και να απέχει από τη χρήση κινήτρων «πλημμυρικού τύπου».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει, αλλά προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα