ΑΘΗΝΑ
16:12
|
25.04.2024
Το Golsan είναι το πρώτο ιρανικό εμπορικό σκάφος που εγκαινίασε το τρίμηνο δρομολόγιο μεταξύ των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η ναυτιλιακή γραμμή άμεσης σύνδεσης του Ιράν και της Βενεζουέλας που εγκαινίασαν οι δύο χώρες στο πλαίσιο συμφωνίας για περαιτέρω ανάπτυξη στενότερων εμπορικών σχέσεων τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Tasnim  το πρώτο ιρανικό σκάφος που απέπλευσε από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του νοτίου Ιράν για τη Βενεζουέλα ήταν το εμπορικό σκάφος Golsan στις 31 Ιανουαρίου 2023. Το σκάφος κατευθύνεται σε λιμάνι της λατινοαμερικάνικης χώρας.

GOLSAN

To τρίμηνο ταξίδι του Golsan από το Ιράν στη Βενεζουέλα επισήμανε με σημερινή της ανακοίνωση η ιρανική πρεσβεία στο Καράκας μέσω του λογαριασμού της στο Τουίτερ.

Στην ανάρτησή της η ιρανική πρεσβεία στο Καράκας τονίζει πως η απευθείας ναυτιλιακή γραμμή μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας έχει δημιουργηθεί με στόχο την υποστήριξη των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων και πως σε λιμάνι της λατινοαμερικανικής χώρας θα φθάνει τουλάχιστον ένα ιρανικό εμπορικό πλοίο ανά τρίμηνο.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν  στα μέσα του περασμένου Ιουνίου έναν 20ετή οδικό χάρτη διμερούς συνεργασίας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε τότε στην Τεχεράνη ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος Νιικολάς Μαδούρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα