ΑΘΗΝΑ
13:11
|
25.04.2024
Τα έξι μέλη του ευρωκοινοβουλίου, που απαρτίζουν την αντιπροσωπεία της LIBE, έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό και την ΠτΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ελλάδα θα βρεθεί από τις 6 ως τις 8 Μαρτίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών της Ε.Ε., με σκοπό να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Έξι μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με επικεφαλής την Σόφι Ιντ’ Βελντ, πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα σε μία διερευνητική αποστολή, ενώ προτίθενται να συναντηθούν με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σειρά συναντήσεων έχει επίσης προγραμματιστεί με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τις Σόφι Ιντ’ Βελντ (RENEW, Ολλανδία), Ισαμπέλ Βισελέρ – Σάντος Λίμα (ΕΛΚ, Λουξεμβούργο), Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές, Γερμανία), Γκουεντολίν Ντελμπό-Κόρφιλντ (Πράσινοι, Γαλλία), Πατρίσια Σανιόν (ID, Γαλλία) και τον Κώστα Αρβανίτη (Αριστερά, Ελλάδα).

Σκοπός της διερευνητικής αποστολής είναι ο απολογισμός των τελευταίων εξελίξεων στην χώρα, σε συνέχεια και του έργου της ομάδας εργασίας για την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα (DRFMG) για την κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση του κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ελευθερία του Τύπου.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία της αστυνομίας, της Frontex, και του Οργανισμού της Ε.Ε. για το Άσυλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα