ΑΘΗΝΑ
05:58
|
26.06.2024
Η έρευνα αφορά πιθανές ζημίες οικονομικών συμφερόντων από συμβάσεις που αφορούν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς μέρος τους έγινε με ευρω-ενωσιακά κονδύλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ήδη πριν τη μεγάλη καταστροφή στα Τέμπη ξεκινήσει έρευνα για τις πιθανές ζημίες των οικονομικών συμφερόντων τής από τις συμβάσεις που αφορούν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην Ελλάδα καθώς επίμαχες συμβάσεις χρηματοδοτήθηκαν και με κονδύλια της Ε.Ε.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα στην ανταποκρίτρια της Εφημερίδας των Συντακτών στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά,  εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στο φόντο της εγκληματικής πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documento.gr, η σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με τις επίμαχες συμβάσεις που είναι υπό εξέταση να ξεκινούν από το 2007.

Στις αρμοδιότητες της εισαγγελίας της Ε.Ε. είναι, εκτός των άλλων, και η διερεύνηση εγκλημάτων που αφορούν οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οικονομικά και χρηματοπιστωτικά εγκλήματα, κατάχρηση κεφαλαίων, ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά, κ.α.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα