ΑΘΗΝΑ
22:04
|
17.05.2024
«Επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα στους δρόμους, στις αγορές, στα σχολεία για να απογοητεύσουν τον ιρανικό λαό» τόνισε ο Ιρανός Πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τμήμα ευρύτερου σχεδίου των μυστικών υπηρεσιών εχθρικών χωρών για τη δημιουργία αναστάτωσης και χάους σε βάρος του ιρανικού λαού αντιμετωπίζει η ιρανική πολιτική ηγεσία εκατοντάδες περιπτώσεις δηλητηρίασης μαθητριών σε δεκάδες σχολεία της χώρας, σε πόλεις όπως η πρωτεύουσα Τεχεράνη και η πόλη Κομ.

«Οι δολοπλοκίες των εχθρών γίνονται παρουσία Ιρανών επί του πεδίου. Επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα στους δρόμους, στις αγορές, στα σχολεία για να απογοητεύσουν τον ιρανικό λαό» είπε σήμερα ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί με αφορμή τα ανεξιχνίαστα (σε μεγάλο βαθμό) κρούσματα δηλητηριάσεων μαθητριών.

Σχολιάζοντας αυτές τις περιπτώσεις, παρατήρησε πως οι Ιρανοί έχουν αντιμετωπίσει «ατέλειωτες κυρώσεις και απειλές» αλλά οι προσπάθειες των εχθρών «είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».

Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης ο Πρόεδρος Ραϊσί διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών, Άχμαντ Βαχίντι να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τις δηλητηριάσεις μαθητριών σε ορισμένες πόλεις της χώρας και στην πρωτεύουσα ώστε να σταματήσουν και να καθησυχαστούν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.  Διέταξε επίσης τα υπουργεία Υγείας και Πληροφοριών να συνεργαστούν με τον υπουργό Εσωτερικών σε αυτή την έρευνα.

Στο επίκεντρο έρευνας ύποπτο βυτιοφόρο

Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανέφερε ότι βυτιοφόρο με καύσιμα που βρέθηκε δίπλα σε ένα σχολείο σε προάστιο της Τεχεράνης και το οποίο είχε επίσης εντοπιστεί σε δύο άλλες πόλεις, πιθανώς εμπλέκεται στις δηλητηριάσεις.

Οι αρχές κατέσχεσαν το βυτιοφόρο και συνέλαβαν τον οδηγό του, δήλωσε στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο Ρεζά Καρίμι Σάλεχ, αναπληρωτής κυβερνήτης του προαστίου Παρντίς.

Είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που ανέφερε σύλληψη σε σχέση με το κύμα των δηλητηριάσεων.Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο βυτιοφόρο είχε επίσης βρεθεί στην Κομ και στο Μπορουζέρντ, στην επαρχία Λορεστάν στο δυτικό Ιράν, όπου και εκεί μαθητές δηλητηριάστηκαν. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Φρουροί σε ένα πάρκινγκ όπου ήταν σταθμευμένο το βυτιοφόρο υπέστησαν επίσης δηλητηρίαση», είπε ο Σάλεχ, αναφερόμενος στο Παρντίς.

Πάντως, στη Γενεύη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε διαφανή έρευνα για τις επιθέσεις, τονίζοντας:

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτές τις καταγγελίες ότι τα κορίτσια στοχοποιούνται εσκεμμένα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, από ό,τι φαίνεται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα