ΑΘΗΝΑ
09:27
|
04.10.2023
Ο δεκάλογος του Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γουάνγκ Γουενμπίν (Wang Wenbin), εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρουσίασε (μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook) δέκα λόγους για τους οποίους, όπως ισχυρίζεται, η Κίνα δεν πρόκειται να γίνει σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1ος λόγος: Η Κίνα δεν εμπλέκεται ποτέ σε σφαγές, αρπαγές ή φυλετική γενοκτονία των εθνικών της μειονοτήτων και δεν επιτρέπει ποτέ να συμβούν περιστατικά τύπου «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

2ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει ποτέ στο 1% του πληθυσμού της να κατέχει πλούτο, που αναλογεί στο υπόλοιπο 90% του πληθυσμού.

3ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει ποτέ στους ανθρώπους της να πεθάνουν από μαζικούς πυροβολισμούς, πόσο μάλλον να αφήνει παιδιά να πυροβολούνται σε πανεπιστημιουπόλεις.

4ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει στο πρόβλημα των ναρκωτικών να στοιχειώνει το έθνος και να σκοτώνει 100.000 και πλέον ανθρώπους ετησίως.

5ος λόγος: Η Κίνα ποτέ δεν εισβάλλει σε άλλες χώρες ή επιδιώκει αποικιακή επέκταση.

6ος λόγος: Η Κίνα ποτέ δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών ή δεν αναζητά και υποστηρίζει πληρεξούσιους σε ξένες χώρες.

7ος λόγος: Η Κίνα δεν χτίζει ποτέ την εξωτερική της πολιτική στην «εξαπάτηση, το ψέμα και την κλοπή», καθώς τα θεωρεί ως ντροπή και όχι υπερηφάνεια.

8ος λόγος: Η Κίνα δεν επιδιώκει ποτέ να κυριαρχήσει στον κόσμο ή να αρνηθεί σε κανέναν το δικαίωμα στην ανάπτυξη. Αντίθετα, επιδιώκει την κοινή ανάπτυξη και ευημερία.

9ος λόγος: Η Κίνα δεν επιδιώκει ποτέ να σακατέψει ή να εξοντώσει έναν αντίπαλο με κάθε μέσο για να κερδίσει. Αντίθετα, επικεντρώνεται στη βελτίωση και την υπέρβαση του ίδια της του εαυτού.

10ος λόγος: Η Κίνα δεν εκτοξεύει ποτέ πυραύλους σε περιπλανώμενα μπαλόνια, αντίθετα επενδύει στην κατασκευή καλύτερων σιδηροδρόμων για να είναι οιάνθρωποι σώοι και αβλαβείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραίτηση του προέδρου του ΕΟΦ την ώρα που αδειάζουν τα φαρμακεία

Εντείνεται η βία εναντίον δημοσιογράφων στην Αϊτή

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην κοινωνία των πολιτών στην Παλαιστίνη

Κλοπή 37 τόνων λαδιού από συνεταιρισμό της Χαλκιδικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα