ΑΘΗΝΑ
17:44
|
01.10.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε το Σάββατο προς κύρωση στην Κρατική Δούμα τη ρωσοσυριακή συνθήκη για την έκδοση εγκληματιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα για επικύρωση τις συνθήκες που συνήφθησαν μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συρίας σχετικά με την αμοιβαία νομική συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις και την έκδοση εγκληματιών μεταξύ τους. Αυτό αναφέρει το TASS με αναφορά στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία, τα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εκδώσουν, κατόπιν αιτήματος του άλλου, πρόσωπα για ποινική δίωξη ή εκτέλεση ποινής, ενώ η έκδοση υπόπτων και κατηγορουμένων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και των δύο μερών, εφόσον οι ενέργειες από αυτά τα άτομα «τιμωρούνται ποινικά και συνεπάγονται τιμωρία με τη μορφή στέρησης της ελευθερίας για τουλάχιστον 1 έτος ή βαρύτερη ποινή.

Η έκδοση θα απορριφθεί εάν το έγκλημα επισύρει τη θανατική ποινή, αναφέρει το έγγραφο. Ταυτόχρονα, εάν παρασχεθεί «επαρκής εγγύηση» ότι δεν θα ακολουθήσει τέτοια ποινή, ο δράστης μπορεί να εκδοθεί. Η συμφωνία διευκρινίζει επίσης τη δυνατότητα για το αιτούν μέρος να υποβάλει αίτηση για προσωρινή κράτηση ενός ατόμου πριν υποβάλει αίτημα έκδοσής του, σημειώνει το TASS.

Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, «θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των μερών στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος, καθώς και στην επέκταση της συνεργασίας στην παροχή νομικής συνδρομής σε ποινικές υποθέσεις».

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Συρίας υπέγραψαν τα έγγραφα στις 29 Ιουνίου 2022 στο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΚΕΛ για 1η Οκτωβρίου: Κύπρος επανενωμένη και ειρηνική

Το Ισραήλ ισοπέδωσε τηλεοπτικό σταθμό στη Βηρυτό-Ο στρατός του δεν έχει μπει στον Λίβανο λέει η Χεζμπολάχ

Politico: Η Ουάσιγκτον γνώριζε και ενέκρινε τον ισραηλινό σχεδιασμό για επίθεση στον Λίβανο

Αλλαγή ηγεσίας στο ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργ φεύγει… ο Ρούτε έρχεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα