ΑΘΗΝΑ
23:46
|
20.09.2024
Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις δεξιές πολιτικές του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις δεξιές πολιτικές του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και ένα σχέδιο που θα περιόριζε τις εξουσίες του δικαστικού σώματος, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Οι Ισραηλινοί πραγματοποιούν διαδηλώσεις κάθε Σάββατο ενάντια στη δικαστική ρύθμιση της κυβέρνησης του ακροδεξιού συνασπισμού υπό την ηγεσία του Νετανιάχου.

Βρέθηκαν ξανά στους δρόμους το Σάββατο για την ένατη συνεχόμενη εβδομάδα διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ, η Χάιφα, η Δυτική Ιερουσαλήμ, η Μπερσέμπα, η Νετάνια και το Μπατ Γιαμ.

Προτεινόμενο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιάριβ Λεβίν, το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, εάν εφαρμοστεί, θα είναι η πιο ριζική αλλαγή που έγινε ποτέ στο σύστημα διακυβέρνησης στο Ισραήλ.

Η αλλαγή θα περιόριζε σοβαρά την εξουσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα έδινε στην κυβέρνηση την εξουσία να επιλέγει δικαστές και θα τερματίσει τον διορισμό νομικών συμβούλων στα υπουργεία από τον γενικό εισαγγελέα.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για διαφθορά, έχει επιμείνει ότι το σχέδιό του θα ενισχύσει τη δημοκρατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα