ΑΘΗΝΑ
12:48
|
26.06.2024
Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, 3 διαδοχικές φορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και το απέδειξε σήμερα για ακόμη μία φορά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Μίλτος Τεντόγλου, «έγραψε Ιστορία» στον ευρωπαϊκό κλασσικό αθλητισμό, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τρεις διαδοχικές φορές.

Παρά το γεγονός ότι -όπως έχει δηλώσει- δεν του… αρέσει ν’ αγωνίζεται πρωϊ, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Ο Τεντόγλου, κυριάρχησε με το… καλημέρα στον τελικό, με άλμα στα οκτώ μέτρα και 30 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματα του, μετρήθηκαν στα 8.16μ, άκυρο, 8.05μ, 8.07μ και 8.29 μέτρα.

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)             8.30 μέτρα 

2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία)             8.19

3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία)           8.00

4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97

5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)               7.94

6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία)               7.84

7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία)                 7.65

8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία)                  2.48**

**Ο Ανιτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και απλώς έκανε ένα τυπικό άλμα, προκειμένου να λάβει κατάταξη και να μην ακυρωθεί.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην οδύνη των συγγενών, δυσκολεύθηκε να μιλήσει: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να μιλήσω. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ μπορεί ν’ αγωνιζόμαστε, αλλά κανείς δεν μπορεί ν’ απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δεν ξέρω πού ν’ αφιερώσω την νίκη».

 Οσον αφορά στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ελληνες φίλαθλοι στο στάδιο, ο Τεντόγλου, επεσήμανε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Ελληνες που βρέθηκαν στο στάδιο και δημιούργησαν φανταστική κερκίδα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Το εκτιμώ πολύ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος άλτης, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα διαδοχικά πρωταθλήματα, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός, ήταν και το πρωϊνό ξύπνημα. Προσπάθησα για το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άλμα, αλλά άκυρο. Συνήθως πηδάω περισσότερο στο πρώτο άλμα κι εάν ήταν βραδυνός ο αγώνας θα έκανα σίγουρα 8.50 μέτρα. Δεν είμαι ανίκητος, στα ευρωπαικά, οκ ειμαι, αλλα σήμερα θα μπρούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλός εαυτός μου. Ετσι είναι οι αγώνες. Τα φαβορί χάνουν και τα αουτσάϊντερ, μπορεί να κάνουν κάτι καλό».

Τέλος, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν σαφής: «Το Πανελληνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στην Βουδαπέστη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γάλλος Τιερί Ανρί στο τιμόνι των «Δράκων» της Ουαλίας;

Euro 2024: Τα τρία τελευταία ντέρμπι για την πρόκριση στους 16

Κλείνει η αθλητική εφημερίδα Metrosport

«Προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση»-Το σκεπτικό των Δικαστών για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα