ΑΘΗΝΑ
19:34
|
08.05.2024
Πέντε μέρες μετά την κατακραυγή για την αρχική του δήλωση που έριχνε την ευθύνη στον σταθμάρχη, η δήλωση του πρωθυπουργού υποκρύπτει επικοινωνιακό χειρισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης στον ALPHA, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός. Ήταν για εμένα μια συγκλονιστική στιγμή, διότι υπάρχει ένα μεγάλο γιατί. Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2023 να κρέμονται τόσες ανθρώπινες ζωές από το λάθος ενός ανθρώπου που βρέθηκε σε μια θέση, χωρίς φαίνεται να έχει επαρκή εξειδίκευση, μόνος του, χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε μια συγγνώμη, που για εμένα δεν είναι μια αυθόρμητη συγγνώμη. Πέντε ημέρες μετά τη γενική κατακραυγή για τον τρόπο που απάντησε, βάζοντας μπροστά την ευθύνη του σταθμάρχη, έρχεται αυτή η συγγνώμη με ό,τι υποκρύπτει ως επικοινωνιακό χειρισμό. Και το λέω, διότι κι εγώ έχω δεχθεί στο παρελθόν τη συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη και γνωρίζω ποια ήταν τα αποτελέσματα, τα επόμενα βήματα αυτής της συγγνώμης», επισήμανε σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση του Πρωθυπουργού.

«Υπάρχει μια σύμβαση, η 717/2014, ύψους 41 εκατ. ευρώ για να έχουμε τηλεδιοίκηση, φωτοσήμανση σε όλο το δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Το 2014. Έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις. Από το 2016 και μετά έχει πάρει επτά παρατάσεις αυτή η σύμβαση. Μάλιστα, επί Νέας Δημοκρατίας, αυτή η σύμβαση προικοδοτείται και με 13 εκατ.ευρώ, δηλαδή 54 εκατ. ευρώ σύνολο. Μα πέρασαν 10 χρόνια. Δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να καλέσει υπουργούς, διοικητές οργανισμών, γενικούς γραμματείς, τις εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτή τη σύμβαση; Γιατί πέρασαν δέκα χρόνια, ενώ έπρεπε το έργο να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια προκειμένου να έχουμε την τεχνολογική επάρκεια και η τεχνολογία να αντιμετωπίζει το όποιο ανθρώπινο λάθος;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας, τέλος, την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καραμανλής είναι έκθετος, γιατί έβγαινε στη Βουλή και έψεγε τους συναδέλφους του βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έθεταν το θέμα ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Τους έλεγε ότι αυτό που κάνουν είναι υπονομευτικό. Και μετά από μερικές εβδομάδες, είδαμε τι συνέβη.Ο κ. Μητσοτάκης, μια μέρα πριν από την τραγωδία, προγραμμάτιζε να πάει στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο τηλεδιοίκησης να κάνει ανακοινώσεις. Τι ανακοινώσεις θα ήταν αυτές;» διερωτήθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα