ΑΘΗΝΑ
08:39
|
28.06.2024
Ο Γκάρι Ρόσινγκτον, από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος είχε επιζήσει από το αεροπορικό δυστύχημα που αποδεκάτισε το γκρουπ το 1977.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 71 ετών, έφυγε από τη ζωή, χθες Κυριακή, ο Γκάρι Ρόσινγκτον, ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd και το τελευταίο επιζών από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook «Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Γκάρι Ρόσινγκτον. Ο Γκάρι είναι τώρα με τα αδέρφια του Skynyrd και την οικογένειά του στον ουρανό και παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα. Παρακαλούμε να έχετε τον Ντέιλ, τη Μέρι, την Άνι και όλη την οικογένεια Ρόσιγκτον στις προσευχές σας και να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα το 1951, ο Ρόσινγκτον ήταν στο συγκρότημα από το 1964, όταν ήταν ακόμα τρίο με το όνομα Me, You, and Him, με τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ και τον ντράμερ Μπομπ Μπερνς Burns.

Μετά από μερικές αλλαγές ονομάτων, και προσθήκες το γκρουπ μετονομάστηκε σε Lynyrd Skynyrd, παίρνοντας το όνομά του από τον Leonard Skinner, έναν αυστηρό δάσκαλο στο σχολείο του 16χρονου Ρόσινγκτον.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1973 και περιείχε το εννιάλεπτο κομμάτι Free Bird, το οποίο έγινε ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Skynyrd.

Στις 20 Οκτωβρίου του 1977, οι Lynyrd Skynyrd θα εμφανίζονταν για μία συναυλία στο Πανεπιστήμιο της Luisiana. Μία συναυλία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Το συγκρότημα νοίκιασε ένα μικρό αεροπλάνο για να μεταβεί στην περιοχή, το οποίο όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους έμεινε χωρίς καύσιμα. Οι πιλότοι προσπάθησαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, όμως δεν τα κατάφεραν και το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο τραγικός απολογισμός: Έχασαν τη ζωή τους ο τραγουδιστής Ronnie Van Zant, ο Steve Gaines, η Cassie Gaines, ο βοηθός του manager τους, Dean Kilpatrick και οι δύο πιλότοι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και της αποστολής τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.

Αν και έσπασε και τα δύο του χέρια, τα πόδια, τους καρπούς και τους αστραγάλους και τη λεκάνη του, ο Ρόσινγκτον ανάρρωσε πλήρως, αλλά πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά για χρόνια.

Οι Skynyrd διαλύθηκαν αλλά αναμορφώθηκαν το 1987 και από τότε συνέχισε με αρκετές αλλαγές σύνθεσης, αλλά ο Ρόσινγκτον ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που εμφανίστηκε σε όλα τα άλμπουμ του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Βρέθηκε απολίθωμα παιδιού Νεάντερταλ με σύνδρομο Down

Έλιωσε ο κέρινος… Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον

ΥΠΠΟ: Πειθαρχική έρευνα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα για ανάρτηση… τρίτου

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα