ΑΘΗΝΑ
11:44
|
03.05.2024
Η ανάπτυξη κρίσιμων τομέων θα επιτρέψει στην Κίνα να γίνει «μια μεγάλη σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα απ΄όλες τις απόψεις», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της παραγωγής της και αυτό μπορεί να το κάνει βασιζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις, εκτίμησε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση προς τη χώρα.

«Λέω συχνά πως υπάρχουν δύο πράγματα να διασφαλίσουμε: το πρώτο είναι το μπολ φαγητού της Κίνας», υπογράμμισε κατά την ετήσια σύνοδο του κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην επισιτιστική ασφάλεια.

«Το δεύτερο, είναι να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό βιομηχανικό τομέα», εκτίμησε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που δημοσιεύει σήμερα η Λαϊκή Ημερησία, το όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Μία μεγάλη χώρα 1,4 δισ. κατοίκων δεν πρέπει να υπολογίζει παρά μόνο στον εαυτό της προκειμένου να επιλύσει αυτές τις δύο προβληματικές», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος. «Οι διεθνείς αγορές δεν μπορούν να μας προστατεύσουν», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτής της Ζιανγκσού, μιας από τις πιο οικονομικά ανεπτυγμένες παραθαλάσσιες επαρχίες.

Η ανάπτυξη κρίσιμων τομέων θα επιτρέψει στην Κίνα να γίνει «μια μεγάλη σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα απ΄όλες τις απόψεις», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με άλλες δηλώσεις, που δημοσιοποίησε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα