ΑΘΗΝΑ
18:27
|
25.04.2024
Η κουβέντα γύρω από τις μεγάλες δυνατότητες τεχνολογικού ανταγωνισμού σε διάφορες μορφές όπως το ChatGPT έχει αναζωπυρώσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζιμ Μιούλεν, Σκωτσέζος επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος του ειδησεογραφικού ομίλου Reach plc που θεωρείται ο μεγαλύτερος του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο (καθώς έχει υπό την ιδιοκτησία του τίτλους ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Daily Mirror και Daily Express και το διαδικτυακό «InYourArea») δημοσίευσε σήμερα το πρώτο άρθρο που «έφτιαξε» ή καλύτερα διέταξε να γίνει μέσω εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο ίδιος ο εκδότης έσπευσε να καθησυχάσει τους δημοσιογράφους πως δεν βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας εκτιμώντας πως προς το παρόν του είναι απαραίτητοι.

Παρόλα αυτά διαφήμισε όσο μπορούσε το εγχείρημά του σε μία προσπάθεια να βάλει μία «Δαμόκλειο Σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των επαγγελματιών της ενημέρωσης.

Το άρθρο είχε τίτλο: «Επτά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Νιούπορτ» καθώς ο Μιούλεν διερεύνησε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για «άρθρα» με ελκυστικούς και απλούς τίτλους απαρίθμησης πραγμάτων ή εμπειριών που συχνά προσελκύουν αναγνώστες.

«Δημοσιεύσαμε την πρώτη ιστορία με περιεχόμενο γραμμένο από Τ.Ν. Όλο το άρθρο είναι γραμμένο από Τ.Ν. αλλά τα στοιχεία προφανώς συγκεντρώθηκαν από δημοσιογράφο, ενώ το εάν ήταν αρκετά καλό προς δημοσίευση, αυτό κρίθηκε από επίσης από άνθρωπο» ανέφερε στη συνέχεια ο Μιούλερ στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σε τομείς όπως τα δεδομένα, οι λίστες «με πράγματα που πρέπει να κάνεις» ή «πού υπάρχει τοπική κίνηση» μπορούν να γραφούν από αξιόπιστο πρόγραμμα Τ.Ν. Πρόσθεσε δε πως οι εφαρμογές Τ.Ν. θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου οι δημοσιογράφοι να συγκεντρώνονται σε σημαντικότερα θέματα και «σε περιεχόμενο που θέλουν γραμμένο οι εκδότες».

Η κουβέντα γύρω από τις μεγάλες δυνατότητες που προκαλεί ο διεθνής τεχνολογικός ανταγωνισμός σε διάφορες μορφές και εφαρμογές Τ.Ν. όπως το ChatGPT έχει αναζωπυρώσει το διεθνές ενδιαφέρον για τις δυνατότητες αλλά και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας σε βάρος των θέσεων εργασίας στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Πάντως, ο Μιούλερ δεν έγινε ιδιαίτερα πιστευτός μιας που μόλις πριν μερικές βδομάδες είχε ανοίξει το δρόμο για τις απολύσεις εκατοντάδων ανθρώπων, λόγω σημαντικής αύξησης του κόστους εκτύπωσης και χάρτου.

Πειράματα από το 2014…

Από την άλλη, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ σχολίασε πως εκείνο πρώτο μετέδωσε το 2014 μία είδηση που είχε γραφεί εξ ολοκλήρου από εφαρμογή Τ.Ν. ενώ από το 2018 το πρακτορείο Ρόιτερς εφαρμόζει το πρόγραμμα  Lynx Insight για να εξετάσει πληροφορίες όπως τα δεδομένα των χρηματιστηριακών αγορών ώστε να εντοπίσει μοτίβα που θα μπορούσαν να κάνουν τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να τις «σκαλίζουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Celebrities στα εστιατόρια

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα