ΑΘΗΝΑ
04:26
|
26.04.2024
Η κυβέρνηση προχωρά παρά τις αντιδράσεις υγειονομικών και γονέων. Σήμερα η επεξαργασία του ν/σ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισήχθη σήμερα Τρίτη (7/3) στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ‘Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’, εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Με την επεξεργασία του ν/σ η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη σε μια ακόμα ιδιωτικοποίηση παρά τις κινητοποιήσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» από τους εργαζόμενους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδιατρικού Ογκολογικού Τμήματος στη χώρα, το οποίο στεγάζεται στο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Την περασμένη Τρίτη (28/2) οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στον αγώνα κατά του ν/σ της κυβέρνησης, που μετατρέψει σε ΝΠΙΔ το ογκολογικό Παίδων, οι υγειονομικοί έχουν στο πλευρό τους και τους γονείς. «Αυτήν τη στιγμή θα έπρεπε να είμαστε μέσα, μαζί με τα παιδιά μας, και όχι το άγχος μας να είναι το αύριο αλλά μόνο το σήμερα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η οποιαδήποτε κυβέρνηση να απλώνει χέρια πάνω στα παιδιά μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Φλόγα». «Τα παιδιά μας αξίζουν δημόσια Υγεία, είτε αντιμετωπίζουν ένα απλό κρυολόγημα είτε μια νεοπλασματική ασθένεια. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την ασθένεια οποιουδήποτε παιδιού» υπογραμμίζει ο Σύλλογος των γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε αλλαγή δομής και/ή αναθεώρηση της υφιστάμενης πραγματικότητας για την αντιμετώπιση των νεοπλασιών σε παιδιά και εφήβους «θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν ή να επαναπροσδιορισθούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα