ΑΘΗΝΑ
10:23
|
02.06.2023
Λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Η προσυγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με Ενδελέχεια «τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας...».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία καλούν οι ενώσεις των εργαζομένων από πολλούς τομείς της παραγωγής και των υπηρεσιών.

Μετά από τις διαδοχικές διαδηλώσεις της περασμένης βδομάδας, στις οποίες βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου και οι οποίες δέχθηκαν επιθέσεις από την αστυνομία, η λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος πίσω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παίρνει, μετά από το αρχικό κάλεσμα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, τη μορφή μεγάλης απεργίας.

Η προσυγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με Ενδελέχεια «τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας…»:

Απεργιακές συγκεντρώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν το πρωί σε πολλές πόλεις της χώρας. Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας, Σαλαμίνας, Λαμίας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λευκάδας-Βόνιτσας, Κεφαλονίας-Ιθάκης, Κυκλάδων, Βορείου Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, Λιβαδειάς, Νάουσας, Πύργου, Φωκίδας, Βόλου, Χανίων.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στα Προπύλαια την ίδια ώρα καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το ίδιο και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η 8η Μάρτη αποτελεί και ορόσημο στις κινητοποιήσεις του φεμινιστικού κινήματος, με σειρά φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων να καλούν σε απεργία και κινητοποίηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Breaking borders: Τριήμερο φεστιβάλ στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα τριών ημερών

Εντοπίστηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα στο δυτικό Μεξικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα