ΑΘΗΝΑ
05:53
|
14.05.2024
«Το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί», δήλωσε ανερυθρίαστα ο υπουργός στο BBC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για το φανταστικό μετρό της Θεσσαλονίκης που στην κυριολεξία δεν υπάρχει μίλησε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk στο BBC.

«Το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί (Τhe new subway in Thessaloniki is up and running)» ενημέρωσε το BBC o υπουργός, χωρίς ίχνος ντροπής.

Για την ακρίβεια, ο Νότης Μηταράκης παίνεψε τις υποδομές της Ελλάδος λέγοντας «Και επειδή αναφερθήκατε στην αρχή του προγράμματος στις δημόσιες υποδομές, πρέπει να ξέρετε ότι η αεροπορική εταιρεία έχει ιδιωτικοποιηθεί και δουλεύει στην εντέλεια, έχουν γίνει επενδύσεις στους οι αυτοκινητόδρομους και έχουμε κορυφαίους αυτοκινητόδρομους, το μετρό στην Αθήνα έχει αναβαθμιστεί και το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί».

Βέβαια, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πόσο άριστα δουλεύει το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα, πως θα μπορούσε άλλωστε έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη. Εάν δεν είχε λάβει χώρα η τραγωδία των Τεμπών, κατά πάσα πιθανότητα θα μιλούσε και για την άριστη τηλεδιοίκηση και τις σύγχρονες υποδομές του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Ως απάντηση στη γενική κατακραυγή που δέχθηκε ο υπουργός έπειτα από τις δηλώσεις του στο BBC, ο Νότης Μηταράκης απάντησε με ανάρτηση στο Twitter, προσπαθώντας να ανασκευάσει τα λεγόμενά του:

«Προχθές, στο @BBCHARDtalk  αναφέρθηκα ακροθιγώς σε έργα που έγιναν στην Ελλάδα. Προφανώς δεν είπα ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Αλλά ότι το έργο έχει πλέον προχωρήσει ουσιαστικά καθώς γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια. Μπορεί η επιλογή της φράσης στα Αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Σε επικίνδυνες ράγες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα