ΑΘΗΝΑ
11:27
|
19.04.2024
Η υπουργός Πολιτισμού σας, μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης, σωστά; Τι είναι; Επιχειρηματίας; Ο Πρωθυπουργός σας τι είναι; Τεχνοκράτης;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις Γουίλεμ Νταφόε, για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών στην Ελλάδα, με αφορμή το νομοσχέδιο που δεν υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Ο διάσημος ηθοποιός που βρέθηκε στην Ελλάδα, με αφορμή την avant premiere της νέας ταινίας του Βασίλη Κατσούπη Inside που βγαίνει στις αίθουσες σήμερα Πέμπτη, ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο flix.gr για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας μετά το προεδρικό διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία των σχολών παραστατικών τεχνών με τα απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας αν χρειαζόμαστε την τέχνη και αφού ο δημοσιογράφος του εξήγησε ότι οι καλλιτέχνες είναι στον δρόμο διεκδικώντας την απόσυρση του ΠΔ 85/2022, ο σταρ του Χόλυγουντ ανέφερε:

«Ναι, χρειαζόμαστε την τέχνη. Όσο την τροφή και όσο το νερό. Μαζί με τους Έλληνες ηθοποιούς λοιπόν! Μα ποιος είχε μία τέτοια απαίσια ιδέα για ένα τέτοιο διάταγμα; Η Υπουργός Πολιτισμού σας; Μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης, σωστά; Τι είναι; Επιχειρηματίας; Ο Πρωθυπουργός σας τι είναι; Τεχνοκράτης; Μάντεψα σωστά;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα