ΑΘΗΝΑ
10:24
|
02.05.2024
Η απαγγελία κατηγοριών ποινικής φύσης θα είχε συνέπειες για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων κλήθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο έρευνας για ποσό που φέρεται να είχε καταβληθεί από τον δικηγόρο του σε γνωστή πορνοστάρ προκειμένου να εξασφαλιστεί η σιωπή της.

Στις ψηφιακές εκδόσεις τους, οι εφημερίδες New York Times και Washington Post ανέφεραν πως ο Τραμπ κλήθηκε να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα για το ποσό των 130.000 δολαρίων που δόθηκε, δύο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016, στην ηθοποιό Στέφανι Κλίφορντ, που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς, η απειλούσε με αποκαλύψεις για ιδιωτικές στιγμές του μεγιστάνα των ακινήτων μερικά χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι κλήσεις για κατάθεση σημαίνουν «σχεδόν πάντα» πως πλησιάζει η «απαγγελία κατηγοριών». Παρόλα αυτά ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος τον Νοέμβριο ξεκίνησε την κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητά του 2024, ανέφερε σε μια μακροσκελή δήλωση στον ιστότοπό του Truth Social, το βράδυ της Πέμπτης, ότι «δεν έκανε απολύτως τίποτα λάθος».

Ο Τραμπ από την αρχή αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ντάνιελς. Σε ένα tweet του 2018, είχε αναφέρει ότι η μεταφορά χρημάτων έγινε μόνο για «να σταματήσει τις ψευδείς και εκβιαστικές κατηγορίες» που εξαπέλυε.

Στην περίπτωση που το σενάριο της απαγγελίας κατηγοριών επαληθευτεί, ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη, γεγονός που θα έχει συνέπειες για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα