ΑΘΗΝΑ
19:53
|
02.05.2024
Πρόταση για αύξηση των εξαγωγών ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω τερματικού σταθμού LNG στην Κύπρο έκανε σήμερα στη Ρώμη ο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιθυμία αύξησης  της εξαγωγής ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ιταλία,ενδεχομένως και μέσω ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο, εξέφρασε σήμερα στο πλαίσιο ιταλο-ισραηλινού επιχειρηματικού φόρουμ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου που ξεκίνησε την Πέμπτη τριήμερη επίσκεψη στη Ρώμη.

Στο φόντο της ήδη στενής συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ιταλικές εταιρίες ενέργειας  ENI NLDR o Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως επιθυμεί να τις αναπτύξει περαιτέρω ρίχνοντας στο τραπέζι και την πιθανότητα να δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Ισραήλ ένας τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο ώστε να αυξηθεί και άλλο η δυνατότητα εξαγωγής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι επιθυμίες και τα ενεργειακά σχέδια του Νετανιάχου στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράστηκαν παρόντος του Ιταλού υπουργού Επιχειρηματικότητας, Αντόλφο Ούρσο, ο οποίος απάντησε:

«Πρέπει να κερδίσουμε την πρόκληση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα μαζί. Η Ιταλία, όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εργάζεται για να σταματήσει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Την Πέμπτη κυκλοφόρησε η ιταλική εφημερίδα Ρεπούμπλικα φιλοξενώντας συνέντευξη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο πλαίσιο της οποίας κάλεσε την Ιταλία να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν «πρωτεύουσα» του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα