ΑΘΗΝΑ
21:02
|
26.04.2024
Οι αναρτήσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης άναψαν φωτιές στην κυβέρνηση Σούνακ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός BBC για πολιτικούς λόγους τίθεται από σήμερα ο 62χρονος Άγγλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ,  που θεωρείται ένας από τους καλύτερους Βρετανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

 Αιτία; Η αντίθεσή του με την αντιμεταναστευτική πολιτική του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ την οποία, με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποδοκίμασε παρομοιάζοντάς την με εκείνη στη ναζιστική Γερμανία.

Έτσι, ο Λίνεκερ που παρουσίαζε ως σήμερα στο BBC μία δημοφιλή εκπομπή,  σταματά με απόφαση της διοίκησης του βρετανικού κρατικού δικτύου έως ότου καταλήξουν (σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού) σε μία «συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση» σχετικά με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του BBC για τον Λίνεκερ, που ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του καναλιού αναφέρει:

«Το BBC βρίσκεται σε εκτενείς συζητήσεις με τον Γκάρι και την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε πει ότι θεωρούμε ότι η πρόσφατη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών μας. Το BBC αποφάσισε ότι θα αποσυρθεί από την παρουσίαση του Match Of The Day μέχρι να έχουμε μια συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν πρόκειται για την κορυφαία ποδοσφαιρική και αθλητική μας κάλυψη, ο Γκάρι είναι ασύγκριτος». «Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Γκάρι πρέπει να είναι ‘μια ζώνη χωρίς γνώμη’ ή ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να απέχει πολύ από το να παίρνει θέση σε κομματικά ή πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα