ΑΘΗΝΑ
14:23
|
02.05.2024
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση του Λι Κιάνγκ στη θέση του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τρίτη του πενταετή θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Κίνας εξασφάλισε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σι Τζινπίνγκ με την εθιμοτυπική έγκριση από τα σχεδόν 3.000 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου μετά την αλλαγή του συντάγματος που αίρει το παραδοσιακό όριο των δύο θητειών για τη θέση.

Ο 69χρονος Σι, ο οποίος από την ανάληψη της εξουσίας το 2012 έχει υποσκελίσει κάθε πιθανό αμφισβητία του μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ορίστηκε επίσης ομόφωνα διοικητής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού που αποτελείται από περισσότερους από δύο εκατομμύρια στρατιώτες.

Με αναλυτές να τον περιγράφουν ως τον ισχυρότερο ηγέτη της χώρας από την εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ, ο Σι Τζινπίνγκ, εκλέχτηκε τον περασμένο Οκτώβριο για μια ακόμα πενταετή θητεία και στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας σπάζοντας την παράδοση που ήθελε τον γενικό γραμματέα να αποχωρεί μετά από 10 χρόνια στη θέση.

Τις επόμενες ημέρες, αξιωματούχοι εγκεκριμένοι από τον Σι πρόκειται να διοριστούν ή να εκλεγούν για να καλύψουν κορυφαίες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του Λι Κιάνγκ, ο οποίος αναμένεται να οριστεί ως πρωθυπουργός –δεύτερη σημαντικότερη πολιτική θέση στη χώρα – και να του ανατεθεί η διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο Λι εμφανίστηκε σε φωτογραφίες σε χειραψία με τον Σι, ενώ οι δύο άνδρες, καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, κουβέντιασαν επίσης χαλαρά καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα