ΑΘΗΝΑ
00:55
|
25.04.2024
Το Βατικανό επανέλαβε τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης και λατρείας σε όλους τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη την Τετάρτη και την Πέμπτη, το Βατικανό επανέλαβε τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης και λατρείας σε όλους τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, αναφέρει το Middle East Monitor.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Κοινή Ομάδα Εργασίας για τον Διάλογο, τη Διεύθυνση Διαθρησκευτικού Διαλόγου και την Παλαιστινιακή Επιτροπή για τον Διαθρησκειακό Διάλογο.

Ο Σεΐχης Μαχμούντ Αλ-Χαμπάς, σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μαχμούντ Αμπάς, ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι διάφορες αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ενθάρρυνε τις προσπάθειες αυτής της ομάδας εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στο Βατικανό ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ακαδημαϊκές εργασίες που επαναλάμβαναν την: «Πνευματική, ιστορική και πολιτιστική κατάσταση της παλαιστινιακής πόλης για μουσουλμάνους και χριστιανούς».

Το Vatican News ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επίσης: «Τόνισε την πνευματική σημασία της Ιερουσαλήμ, η οποία αποτέλεσε το θέμα που επιλέχθηκε για τη συνάντηση της ομάδας εργασίας».

Απηχούσε την έκκληση που έκανε το 2019 στον βασιλιά του Μαρόκου, καθώς ζήτησε η Ιερουσαλήμ να θεωρείται από όλους ως: «Η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και ιδιαίτερα των οπαδών των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, ως τόπος συνάντησης και σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα