ΑΘΗΝΑ
00:44
|
19.05.2024
Το δικαστικό σώμα της Τυνησίας διέταξε τη φυλάκιση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Ριάντχ Μουάχερ για υπόθεση διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δικαστικό σώμα της Τυνησίας διέταξε τη φυλάκιση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Ριάντχ Μουάχερ εν αναμονή των ερευνών για υπόθεση οικονομικής και διοικητικής διαφθοράς, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρώτος ανακριτής της Δικαστικής και Οικονομικής Αρχής εξέδωσε διάταγμα φυλάκισης σε βάρος του Μουάχερ μετά από έρευνες που διήρκεσαν μέρες. Η υπόθεση σχετίζεται με υποψίες οικονομικής και διοικητικής διαφθοράς σε μία από τις δημόσιες συμφωνίες που συνήψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά την ανάληψη της ευθύνης του Μουάχερ ως υπουργού.

Οι αρχές ασφαλείας στην Τυνησία συνέλαβαν τον Μουάχερ στα τέλη του περασμένου μήνα στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης εκστρατείας συλλήψεων που στοχεύει στελέχη της αντιπολίτευσης στην Τυνησία.

Ο Μουάχερ πυροδότησε διαμάχη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Περιβάλλοντος, όταν αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση πλαστικών σακουλών, κάτι που θεωρήθηκε πλήγμα για τους βιομήχανους αυτού του κλάδου και υπηρεσία υπέρ κομμάτων επιρροής.

Ο Μουάχερ ήταν υπουργός τοπικών υποθέσεων και περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Γιούσεφ Σαχέντ (2016-2019) και ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές του κόμματος Afek Tounes.

Η Τυνησία υφίσταται πολιτική κρίση από τότε που ο Σαϊέντ επέβαλε έκτακτα μέτρα στις 25 Ιουλίου 2021, τα οποία απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των πολιτικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα πιο σημαντικά μέτρα περιελάμβαναν τη διάλυση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, την έκδοση νομοθεσίας με προεδρικά διατάγματα, την έγκριση ενός νέου Συντάγματος μέσω δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2022 και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Σαϊέντ ξεκίνησε μια πενταετή προεδρική θητεία το 2019 και υποστήριξε ότι τα μέτρα του είναι «απαραίτητα και νόμιμα» για να σωθεί το κράτος από την «ολική κατάρρευση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα