ΑΘΗΝΑ
08:17
|
06.05.2024
Το Ιράν υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση 50 επιβατηγών πλοίων για την Ακτή του Ελεφαντοστού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση 50 επιβατηγών πλοίων για την Ακτή του Ελεφαντοστού, στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας του με ένα έθνος της Δυτικής Αφρικής, αναφέρει το Middle East Monitor.

Το Συγκρότημα Ναυπηγικής και Υπεράκτιας Βιομηχανίας του Ιράν (ISOICO) υπέγραψε την Τετάρτη το μνημόνιο συμφωνίας για την κατασκευή 50 θαλάσσιων ταξί για την Ακτή Ελεφαντοστού.

Υπογράφηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης Επιστημονικής και Οικονομικής Συνεργασίας του Ιράν και των χωρών της Δυτικής Αφρικής (IRANWAC), που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη και αποτελείται από αντιπροσώπους από κράτη της Δυτικής Αφρικής. Στην υπογραφή του μνημονίου συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι και από τα δύο έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού αντιπροέδρου για οικονομικές υποθέσεις Μοχσέν Ρεζαεΐ.

Το Ιράν, το οποίο διαθέτει το ISOICO ως το μεγαλύτερο ναυπηγικό συγκρότημα στη Δυτική Ασία, έχει βάλει στο στόχαστρο την Αφρική την τελευταία δεκαετία ως έναν από τους κύριους στόχους του να επεκτείνει την επιρροή του πέρα από τη Μέση Ανατολή.

Η υπογραφή του μνημονίου για τη ναυπήγηση των 50 πλοίων για την Ακτή Ελεφαντοστού είναι φαινομενικά μέρος αυτού του στόχου, όπως και η φιλοξενία του πρώτου Συνεδρίου Επιστημονικής και Οικονομικής Συνεργασίας του Ιράν και των χωρών της Δυτικής Αφρικής (IRANWAC) αυτή την εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα