ΑΘΗΝΑ
01:22
|
02.05.2024
Οι αντιπρόσωποι στην πρώτη σύνοδο του 14ου Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου την Κυριακή ενέκριναν τη νέα σύνθεση του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντιπρόσωποι στην πρώτη σύνοδο του 14ου Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (κοινοβούλιο) την Κυριακή ενέκριναν τη νέα σύνθεση του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας (κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο TASS αναφέρει ότι οι Ντινγκ Σουεσιανγκ, Χε Λιφένγκ, Ζανγκ Γκουοκίνγκ και Λιου Γκουοζόνγκ έγιναν αναπληρωτές του νέου πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Λι Σανγκφού, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γουάνγκ Σιαζχόνγκ, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου της Jiangsu Γου Ζενγκλόνγκ, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και ο Σεν Γικίν (χωρίς χαρτοφυλάκιο) έγιναν κρατικοί σύμβουλοι.

Μόνο δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τους 26 επικεφαλής υπουργείων, κρατικών επιτροπών και άλλων υπηρεσιών διορίστηκαν στο Κρατικό Συμβούλιο: ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης Ζενγκ Σανγκίε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Λι Σανγκφού.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνόδου του 14ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου, ο Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τρίτη πενταετή θητεία. Οι εκπρόσωποι διόρισαν τον Λι Τσιανγκ, πρώην γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σαγκάης, ως νέο πρωθυπουργό του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα