ΑΘΗΝΑ
08:57
|
26.04.2024
Κοστίζουν στον Τούρκο πρόεδρο, η αντιμετώπιση των πολύνεκρων σεισμών και η ογκούμενη δυσαρέσκεια από την ακρίβεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προηγείται έναντι του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου που θεωρούνται από πολλούς ως η πιο σημαντική εκλογική μάχη στην γειτονική χώρα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για το Έθνος», ηγείται της κοινοβουλευτικής κούρσας, ευρισκόμενος έξι μονάδες μπροστά από το AKP του Ερντογάν και τους συμμάχους του, ενώ το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) κινείται στο 10%.

Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την 20ετή διακυβέρνησή του μετά τη διάβρωση της δημοτικότητάς του από το τσουνάμι του πληθωρισμού που έπληξε τον τελευταίο χρόνο τη χώρα, αλλά κυρίως μετά τα όσα του χρεώνει το εκλογικό σώμα σε σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου πολύνεκρου σεισμού.

Οι εκλογείς του Μάη, θα αποφασίσουν όχι μόνο ποιος ηγείται της Τουρκίας, αλλά και πώς κυβερνάται η χώρα, πού κατευθύνεται η οικονομία της και ποιος ο ρόλος που μπορεί να παίξει για να αμβλύνει τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την Aksoy Research το Σάββατο και διεξήχθη στις 8 Μαρτίου έδειξε ότι ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πήρε το χρίσμα του υποψηφίου της συμμαχίας της αντιπολίτευσης στις 6 Μαρτίου, προηγείται με 55,6% έναντι 44,4% του Ερντονάν, ενώ η «Συμμαχία για το Έθνος» συγκεντρώνει 44,1% έναντι 10,3% του AKP που φτάνει το 38,2% αν αθροιστεί το ποσοστό του με αυτά των συμμάχων του.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη στις 6-7 Μαρτίου από την Alf Research εμφανίζει τον Κιλιτσντάρογλου στο 55,1% και τον Ερντογάν στο 44,9%, με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κιλιτσντάρογλου να είναι το πιο δημοφιλές με 31,8%.

Δημοσκοπική έρευνα της Piar ανεβάζει τον Κιλιτσντάρογλου ακόμα ψηλότερα, στο 57,1%, με τον Ερντογάν να υστερεί με 42,9%. 

Τέλος, δημοσκόπηση του ORC που διεξήχθη πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κιλιτσντάρογλου τον φέρνει στο 56,8% έναντι 43,2% του Ερντογάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα