ΑΘΗΝΑ
05:01
|
08.05.2024
Το Match of the Day, επιστρέφει, μετά τη διακοπή, που ακολούθησε τα σχόλια του παρουσιαστή, πρώην ποδοσφαιριστή για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Σούνακ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπομπή του Γκάρι Λίνεκερ Match of the day, πρόκειται να επιστρέψει στην στο BBC μετά την διακοπή της, που ακολούθησε τα σχόλια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή – και τώρα διάσημου παρουσιαστή αθλητικών ειδήσεων– για την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Σούνακ, την οποία συνέκρινε με εκείνη των Ναζί.

Ο Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, ζήτησε σήμερα συγγνώμη από το κοινό του καναλιού για την διακοπή της εκπομπής το Σαββατοκύριακο και ανακοίνωσε την αναθεώρηση των εσωτερικών οδηγιών της εταιρείας για τις δημοσιεύσεις των εργαζόμενων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τον σάλο που ακολούθησε την απομάκρυνση του παρουσιαστή και καθώς αρκετοί από τους συναδέλφους του μποϊκόταραν τον τηλεοπτικό σταθμό σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το δίκτυο αναφέρει ότι «ο Γκάρι Λίνεκερ και η διοίκηση κατέληξαν σε συμφωνία για να επαναφέρουν τον παρουσιαστή στον αέρα, μετά τη διακοπή των προγραμμάτων του BBC Sport το Σαββατοκύριακο». «Η αμεροληψία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του BBC. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσουμε τη σαφήνεια των οδηγιών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο χρήσης τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Λίνεκερ δήλωσε ότι υποστηρίζει την κριτική και ανυπομονεί να επιστρέψει στον αέρα, ενώ χαρακτήρισε τις τελευταίες μέρες «σουρεαλιστικές» και ευχαρίστησε τον κόσμο για την «απίστευτη υποστήριξή του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ντόρτμουντ στοχεύει να φτάσει στον πρώτο της τελικό Champions League από το 2013

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα