ΑΘΗΝΑ
11:54
|
27.04.2024
Ο Επίτροπος για θέματα Οικονομίας,Πάολο Τζεντιλόνι, εμφανίστηκε αισιόδοξα καθησυχαστικός για την ισχύ του τραπεζικού συστήματος στην Ε.Ε..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως «δεν διαβλέπει άμεσο κίνδυνο» μετάδοσης της χρεοκοπίας που υπέστη την Παρασκευή η τράπεζα Silicon Valley Bank (SVB) στις ΗΠΑ στο τραπεζικό της σύστημα αλλά παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

ΕΚΤ: Αυξάνει τα επιτόκια και μπαίνουν σε ανοδική πορεία ευρώ και ομόλογα

«Δεν βλέπουμε συγκεκριμένο κίνδυνο μετάδοσης. Βεβαίως παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» είπε ο επίτροπος κατά λέξη προσθέτοντας πως οι αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. είναι παράλληλα και σε άμεση επαφή με τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξα καθησυχαστικός επιμένοντας πως η χρεοκοπία της SVB «δε φέρει συστημικούς κινδύνους για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα» θέλοντας έστω με αυτές τις δηλώσεις να ξορκίσει το ενδεχόμενο νέας καπιταλιστικής κρίσης όπως αυτή του 2008.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα