ΑΘΗΝΑ
23:16
|
25.04.2024
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι μεγαλύτερες ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας στην περιοχή, τις οποίες η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει «πρόβες εισβολής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πυραύλους Κρουζ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σε μια επίδειξη δύναμης λίγες ώρες πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα ξεκινήσουν τις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους στην περιοχή εδώ και πέντε χρόνια.

Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν από υποβρύχιο, έγιναν λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να ενταθούν οι προσπάθειες για να αποκρουστούν οι «ξέφρενες πολεμικές κινήσεις προετοιμασίας των εχθρών της Βόρειας Κορέας».

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) ανέφερε ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της Πιονγκγιόνγκ να απαντήσει με «συντριπτικές ισχυρές δυνάμεις» στους λεγόμενους στρατιωτικούς ελιγμούς των «αμερικανικών ιμπεριαλιστών και των νοτιοκορεατικών δυνάμεων-μαριονέτα τους».

Το KCNA υπονόησε, επίσης, ότι η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να οπλίσει τους πυραύλους Κρουζ με πυρηνικές κεφαλές.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τις στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας ως πρόβες εισβολής και υποστηρίζει ότι τα πυρηνικά όπλα και τα πυραυλικά της προγράμματα είναι απαραίτητα για την άμυνα της χώρας.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν τις ασκήσεις «Ασπίδα της Ελευθερίας» νωρίς σήμερα Δευτέρα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που διεξάγονται τέτοιας κλίμακας ασκήσεις από το 2018 όταν ανεστάλησαν ως υποστήριξη των ανανεωμένων διπλωματικών προσπαθειών για την εξασφάλιση της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Οι πιο πρόσφατες ασκήσεις περιλαμβάνουν μια προσομοίωση υπολογιστή που ονομάζεται Freedom Shield 23 και πολλές συνδυασμένες ασκήσεις πεδίου, γνωστές συλλογικά ως Warrior Shield FTX.

Οι ασκήσεις είναι προγραμματισμένες να συνεχιστούν για τουλάχιστον 10 ημέρες και θα επικεντρωθούν στο «μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας» εν μέσω των αυξανόμενων πυρηνικών απειλών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα