ΑΘΗΝΑ
08:48
|
02.05.2024
Η πορεία της μετοχής της τράπεζας Charles Schwab αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα ανησυχίας για την κατάσταση του αμερικανικού τραπεζικού τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μετοχές της αμερικανικής χρηματοοικονομικής και χρηματιστηριακής εταιρείας Charles Schwab υποχώρησαν σημαντικά σήμερα, καθώς οι ανησυχίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα εντάθηκαν πολύ λόγω της πρόσφατης κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, που σχετίζεται με την τεχνολογία και τις start-up επιχειρήσεις και της Signature Bank, η οποία συνδέεται με την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η μετοχή της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Τέξας υποχώρησε κατά περισσότερο από 20% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Δευτέρας, κάτι που αποτελεί τη χειρότερη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας μέσα σε μία ημέρα από τον Απρίλιο του 2000.

Η πτώση ήρθε καθώς η εταιρεία διαφημίστηκε για την ανθεκτικότητά της μετά από μια αναφερόμενη μείωση 28% στα μέσα υπόλοιπα των περιθωρίων κέρδους τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σε μια δήλωση, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Schwab, Πίτερ Κρόουφορντ, διαβεβαίωσε τους μετόχους και τους πελάτες ότι οι εκροές μετρητών δεν είχαν επιταχυνθεί αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ότι το 80% των καταθέσεων της χρηματιστηριακής εταιρείας είναι ασφαλισμένες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Αυτές οι εκροές αντικατοπτρίζουν τη συνέχιση των αποφάσεων των πελατών να ανακατανείμουν ένα μέρος των μετρητών τους σε εναλλακτικές λύσεις υψηλότερης απόδοσης εντός της Schwab», έγραψε. «Με βάση τη συνεχιζόμενη ανάλυσή μας για αυτές τις τάσεις, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις επανατοποθέτησης χρημάτων πελατών θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του 2023».

Η Schwab κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών ως προς το ενεργητικό, με 7,05 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών και 33,8 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς μεσιτείας στο τέλος του περασμένου έτους. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι είναι απίθανο η Schwab να αντιμετωπίσει μια πορεία όπως η SVB, λόγω της ισχυρής ρευστότητάς της.

«Πολλές τράπεζες και εταιρείες με συνδεδεμένες τραπεζικές οντότητες, όπως η Charles Schwab, έχουν επίσης σημαντικό ποσό τίτλων σταθερού εισοδήματος στον ισολογισμό τους με μη πραγματοποιηθείσες απώλειες, καθώς τα πρόσφατα αυξανόμενα επιτόκια έχουν μειώσει την αξία των τίτλων σταθερού εισοδήματος», έγραψε ο αναλυτής της Morningstar, Μάικλ Γουονγκ, την περασμένη εβδομάδα.

Η πώληση των μετοχών της Schwab προκλήθηκε από πρόσφατες αποτυχίες στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, με τρεις τράπεζες να καταρρέουν σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η Silvergate με έδρα την Καλιφόρνια και με εστίαση στα κρυπτονομίσματα ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την κατάρρευσή της την περασμένη Τετάρτη, ακολουθούμενη από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή. Η Signature Bank ήταν ο τρίτος σημαντικός δανειστής που «έσκασε» στη μεγαλύτερη κατάρρευση τραπεζών των ΗΠΑ από την οικονομική κρίση του 2008. Οι χρεοκοπίες τραπεζών έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για την υγεία ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, με πολλές άλλες τράπεζες να βλέπουν τις μετοχές τους να βυθίζονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα