ΑΘΗΝΑ
17:34
|
02.05.2024
Θα έχει συναντήσεις με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα βρίσκεται, σήμερα Δευτέρα, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης λίγο μετά τις 10 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής από την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα του απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος, το κορυφαίο παράσημο που απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Ακολούθως, στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

Αύριο Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στη συνέχεια με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική βουλή.

Τέλος, για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα