ΑΘΗΝΑ
03:03
|
08.05.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής επίλυσης όλων των αναδυόμενων ζητημάτων», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τις πρακτικές πτυχές της εφαρμογής ολόκληρου του εύρους των συμφωνιών, στις οποίες κατέληξαν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν το 2020-2022, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, την αποκατάσταση των οικονομικών και συγκοινωνιακών συνδέσεων στην περιοχή και την προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν».

«Συζητώντας την τρέχουσα κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής επίλυσης όλων των αναδυόμενων ζητημάτων, σε στενή επαφή και μέσω αλληλεπίδρασης μεταξύ των μερών και των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων», καταλήγει το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αρμενίας, ο πρωθυπουργός Πασινιάν αναφέρθηκε «στην τρομοκρατική επιχείρηση που πραγματοποίησε το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 5 Μαρτίου και τις συνέπειές της» και τόνισε την ανάγκη για μια «κατάλληλη απάντηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την υλοποίηση των τριμερών δηλώσεων των ηγετών της Αρμενίας, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν στις 9 Νοεμβρίου 2020, 11 Ιανουαρίου 2021, 26 Νοεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα