ΑΘΗΝΑ
20:43
|
16.09.2024
Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια έκανε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή και τον ξυλοδαρμό του από «μπράβους της νύχτας», όπως ο ίδιος κατήγγειλε, έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τη φροντίδα του, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως δεν χρειάζονται «τηλεδίκες ή τηλεανακρίσεις» και τόνισε ότι καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις εύκολες κρίσεις και «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποσχόμενος ότι θα τοποθετηθεί μετά από την έκδοση του σχετικού πορίσματος, ενώ πρόσθεσε πως είναι ενάντια στην «δαιμονοποίηση συγκεκριμένων χώρων».

Σε ότι αφορά τον 17χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί, είπε ότι είχε ρόλο τσιλιαδόρου κι ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας άλλος νέος 25-27 ετών τον οποίο μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει. Πρόσθεσε δε ότι κατόπιν πιέσεων από την γυναίκα του, Δανάη, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και είναι κάτι που τον κάνει να νοιώθει πιεσμένος.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, έκανε λόγο για μια ιστορική καμπή και την χαρακτήρισε εθνική, λαϊκή τραγωδία, αλλά και μεγάλη ευκαιρία καθώς, όπως είπε χιλιάδες νέοι που δεν είναι κομματικά ορμώμενοι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα και θα πρέπει να «να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα», μακριά από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, τον κρατισμό και την ιδιωτικομανία», ενώ αναφέρθηκε και στη φυγή σχεδόν ενός εκατομμυρίων νέων που έχουν φύγει από την Ελλάδα μετά το 2010.

«Αυτοί που έχουν μείνει έχουν μπροστά τους ένα μέλλον σκυφτό» χωρίς προοπτική για αξιοπρεπή δουλειά ή για να δημιουργήσουν οικογένεια, τόνισε. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα συναντιέται με την τραγωδία στα Τέμπη και γεννά ένα κίνημα, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να μην «ξεφουσκώσει» αλλά να μετατραπεί σε μία νέα πολιτική δύναμη η οποία θα συμπαρασύρει το παλιό πολιτικό προσωπικό και θα δημιουργήσει μια νέα Ελλάδα.

Στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των τρένων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το σπάσιμο του ΟΣΕ σε δύο κομμάτια, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τα όσα ακολούθησαν καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτήν την περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η μαρτυρία του για τη συνομιλία που είχε το 2015 με τον κ. Κόστελο ο οποίος εκπροσωπούσε την τρόικα και στον οποίο όταν παρουσίασε τα σχέδια τους για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι το Συνέδριο του ΜέΡΑ25, έχει αποφασίσει πως για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προεκλογική προγραμματική σύγκληση, κάτι το οποίο δεν υπάρχει τώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα