ΑΘΗΝΑ
09:08
|
28.04.2024
Μεταξύ των προτάσεων είναι και εκείνη που αφορά τον θεσμό των Διακονισσών στην Ορθοδοξία, που προσεγγίσθηκε από Θεολογικής και ιστορικής πλευράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προτάσεις για την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής για το θέμα στο Οικονομικό Πατριαρχείο υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμανουήλ.

Μεταξύ των προτάσεων είναι και εκείνη που αφορά τον θεσμό των Διακονισσών στην Ορθοδοξία, που προσεγγίσθηκε από Θεολογικής και ιστορικής πλευράς. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω συμμετοχής των γυναικών και των κοριτσιών στη ζωή της σύγχρονης Εκκλησίας όπως για παράδειγμα στις Λειτουργικές Ακολουθίες, σε ενοριακές κοινότητες και στις θερινές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής.

Για το επίμαχο θέμα των Διακονισσών πρότεινε να συζητηθεί εκτενώς στις Τοπικές Συνελεύσεις της Επαρχιακής Συνόδου όπως επίσης και στα Κληρικολαϊκά Συνέδρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα παρουσιάσει την ίδια πρόταση στα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με τους κληρικούς και τους πιστούς προς την κατεύθυνση της επίσημης και διαφανούς ενημέρωσής τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας orthodoxianewsagency.gr , σύντομα θα ξεκινήσουν συναντήσεις κληρικών και λαϊκών στις οποίες θα συζητηθούν «αλλαγές με όραμα για τη δεύτερη εκατονταετηρίδα της Ορθόδοξης αμερικανικής Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η Μικτή Επιτροπή που θα συνεδριάσει τον Μάιο στο Φανάρι, εξουσιοδότησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να μεταφέρει στα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να προσέλθουν στο Φανάρι για συνεργασία στις 5 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα