ΑΘΗΝΑ
14:03
|
18.04.2024
Αύριο Τετάρτη 15/3 το Πεκίνο κηρύσσει το τέλος της πανδημίας, τρία χρόνια μετά την απομόνωσή του από τον υπόλοιπο κόσμο στις 28 Μαρτίου του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανοίγει από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου του 2023 τα σύνορά της σε τουρίστες από το εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η σημαντική αυτή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε καθώς το Πεκίνο αισθάνεται πλέον έτοιμο να κηρύξει το τέλος της πανδημίας και να εγκαταλείψει τη στρατηγική της «μηδενικής διασποράς» ή zero-Covid, η οποία είχε επιπτώσεις στην οικονομία της ασιατικής χώρας.  

«Οι φορείς που βρίσκονται στο εξωτερικό και εκδίδουν βίζες θα συνεχίσουν να εξετάζουν και να παρέχουν κάθε είδους βίζα σε αλλοδαπούς πολίτες που κατευθύνονται προς την Κίνα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. Επιπλέον, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση πως κάθε βίζα που εκδόθηκε πριν από τις 28 Μαρτίου του 2020 και δεν έχει ακόμα λήξει, θα ισχύει εκ νέου, ενώ στα συνοριακά κέντρα θα αρχίσουν να εκδίδουν και πάλι βίζες, εάν πληρούνται οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Όσες περιοχές στην Κίνα δεν απαιτούσαν βίζα, όπως η νήσος Χαϊνάν και η Σαγκάη, πριν από την πανδημία, θα επανέλθουν στην είσοδο τουριστών χωρίς βίζα. Ελεύθερη είσοδο χωρίς βίζα θα παρέχεται επίσης σε οργανωμένες ομάδες τουριστών από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Οι Κινέζοι πολίτες θα επιτρέπεται να επισκέπτονται με οργανωμένα ταξίδια 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι πρότινος μπορούσαν να μεταβούν μόνο σε 20.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική της «μηδενικής διασποράς» ήρθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα