ΑΘΗΝΑ
16:16
|
06.05.2024
Η SVB εξυπηρετούσε πολλές ισραηλινές επιχειρήσεις και η κατάρρευσή της φέρεται να έχει προκαλέσει συναγερμό στον ισραηλινό τεχνολογικό τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ και πολλά κράτη του Κόλπου αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα με έδρα την Ουάσινγκτον Al-Monitor.

Σύμφωνα με το μέσο, η SVB εξυπηρετούσε πολλές ισραηλινές επιχειρήσεις και η κατάρρευσή της έχει προκαλέσει συναγερμό στον ισραηλινό τεχνολογικό τομέα.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι οι ισραηλινές Bank Leumi και Bank Hapoalim προσπάθησαν να βοηθήσουν τις εταιρείες στη μεταφορά χρημάτων από την SVB πριν από την κατάρρευσή της, με την Bank Hapoalim να βοηθάει Ισραηλινούς πελάτες να φέρουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε επίσης διαβεβαιώσει τους Ισραηλινούς πελάτες της SVB και ιδιαίτερα τις εταιρείες τεχνολογίας, ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στις πληγείσες ισραηλινές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το γραφείο του.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα στατιστικά της αγοράς έδειξαν ότι ορισμένοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Μέσης Ανατολής υποχώρησαν οριακά τη Δευτέρα ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της SVB, τόνισε το Al-Monitor.

Τα περισσότερα χρηματιστήρια στον Κόλπο έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς η κατάρρευση της SVB ενίσχυσε τους φόβους για νέα οικονομική κρίση, ανέφερε το Reuters.

Ο δείκτης αναφοράς της Σαουδικής Αραβίας (.TASI) σημείωσε πτώση 0,8%, επιβαρυνόμενος από την πτώση 1,5% της Al Rajhi Bank (1120.SE) και τη μείωση 0,8% της Retal Urban Development Co (4322.SE).

Στο βασίλειο, όλες οι τραπεζικές μετοχές κοκκίνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Arab National Bank (1080.SE), η οποία υποχώρησε 5,9%.

Ο βασικός δείκτης μετοχών του Ντουμπάι (.DFMGI) έκλεισε με πτώση 0,9%, με την Emaar Properties (EMAR.DU) να υποχωρεί κατά 2,9%.

Στο Άμπου Ντάμπι, ο δείκτης (.FTFADGI) υποχώρησε 1,6%.

Οι τιμές του πετρελαίου – βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – υποχώρησαν κατά 4 δολάρια, κάτι στο οποίο θεωρείται πως έπαιξε ρόλο η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, αλλά η ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης παρείχε στήριξη.

Ο δείκτης αναφοράς του Κατάρ (.QSI) υποχώρησε 1,5%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου (.EGX30) υποχώρησε κατά 3,1%, δεδομένης και της πτώσης 3,9% που κατέγραψε η κορυφαία τράπεζα Commercial International Bank (COMI.CA).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα