ΑΘΗΝΑ
23:25
|
20.06.2024
«Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές χώρες μας, εάν το ένστικτο του εθνικού συμφέροντος αναβιώσει, τότε βεβαίως και υπάρχει μέλλον εκεί» είπε χαρακτηριστικά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε απόψε πως υπάρχει δυνατότητα επισκευής τμήματος των αγωγών Nord Stream που ανατινάχθηκε πέρσι από δολιοφθορείς, επισημαίνοντας ωστόσο πως  αυτό θα απαιτήσει «χρόνο, χρήμα και νέες τεχνολογίες».

«Δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα. Η διεθνής πρακτική δεν έχει αντίστοιχα παραδείγματα επιδιόρθωσης τέτοιων συστημάτων μετά από τέτοια συμβάντα» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος  επισημαίνοντας ότι «θεωρητικά όλα είναι δυνατά από άποψη τεχνολογίας».

Σε άλλο σημείο κάλεσε τη Δανία να ελέγξει την πιθανότητα τοποθέτησης και άλλου εκρηκτικού μηχανισμού σε τμήμα των αγωγών Nord Stream με αφορμή τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου από σκάφος της ρωσικής εταιρίας ενέργειας,  Gazprom, σε σημείο ένωσης των αγωγών σε απόσταση 30 χλμ από το σημείο της προηγούμενης έκρηξης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη και σήμερα προοπτικές επαναλειτουργίας των αγωγών Nord Stream σε περίπτωση που «οι ευρωπαϊκές χώρες θυμηθούν τα εθνικά τους συμφέροντα».

«Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές χώρες μας, εάν το ένστικτο του εθνικού συμφέροντος αναβιώσει, τότε βεβαίως και υπάρχει μέλλον εκεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα:

Αλλά ξέρετε, μερικές φορές, μου φαίνεται πως κάνουν ό,τι τους πουν από το εξωτερικό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα