ΑΘΗΝΑ
18:33
|
24.05.2024
Η πρόσκληση που απέστειλε η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ έχει χορηγούς τις ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες Elbit Systems και Rafael και την εταιρία ενέργειας, Energean.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πατέντα σε καραμπινάτη περίπτωση εμπορευματοποίησης της…διπλωματίας φαίνεται πως διεκδικεί ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης. Ενόψει της επίσημης δεξίωσης που διοργανώνει με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε προσκλήσεις σε διπλωμάτες, Ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και Έλληνες που ζουν στην περιοχή με σπόνσορες δύο ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες και μία ελληνικών συμφερόντων εταιρία ενέργειας με έδρα στο Λονδίνο!

Η σπάνια για τα διπλωματικά δεδομένα κίνηση του Έλληνα πρέσβη να βάλει στις επίσημες προσκλήσεις τα λογότυπα τριών ξένων εταιριών με τη δικαιολογία της χορηγίας στο πλαίσιο κάλυψης μέρους των εξόδων της εκδήλωσης που προγραμματίστηκε να γίνει στις 29 Μαρτίου στο Κέντρο Γιτζάκ Ράμπιν στο Τελ Αβίβ δύσκολα βρίσκει ταίρι.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, κάτω από την επίσημη πρόσκληση φιγουράρουν, όπως τα λογότυπα των ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών Elbit Systems (που έχει αναλάβει τη διαχείριση του κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα) και Rafael.

Πλάι στα ονόματα των δύο πολεμικών βιομηχανιών υπάρχει και εκείνο της εταιρίας ενέργειας ελληνικών συμφερόντων Energean που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των ισραηλινών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν.

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε εάν η ενέργεια της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ έχει την πλήρη κάλυψη του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Μέχρι τότε, η πρόσκληση για την εκδήλωση της εθνικής επετείου θα θυμίζει αλγεινά…εμποροπανήγυρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτική διοίκηση στη Γάζα με αμερικανική σημαία σχεδιάζει ο Μπάιντεν

Λαβρόφ: Το Κίεβο χτυπά ρωσικό έδαφος με δυτικό οπλισμό

Ξαφνικό μεσανατολικό παζάρι στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο

Μπορέλ: Το Ισραήλ και ευρωπαϊκές χώρες να μην απειλούν τους δικαστές του ΔΠΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα