ΑΘΗΝΑ
09:58
|
23.04.2024
Οι προγραμματισμένες απεργίες αναβλήθηκαν όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και εκπροσώπων της κυβέρνησης Σούνακ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα βρετανικά εργατικά συνδικάτα που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικό προσωπικό πιστεύεται ότι είναι κοντά σε μια συμφωνία για τις αμοιβές, η οποία θα αποτρέψει περισσότερες απεργίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προσφορά θα καλύπτει εργαζόμενους ασθενοφόρων, νοσοκόμες, μαίες και φυσιοθεραπευτές, αλλά και όχι το ιατρικό προσωπικό, ενώ πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν πολλές ημέρες απεργίας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Τα συνδικάτα που συμμετέχουν στις τρέχουσες συνομιλίες ανέστειλαν περαιτέρω απεργιακή δράση αφού η κυβέρνηση συμφώνησε να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις τον περασμένο μήνα.

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται για πάνω από μία εβδομάδα, με επίκεντρο το μέγεθος της εφάπαξ πληρωμής στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για αυτό το οικονομικό έτος. Για το επόμενο οικονομικό έτος, που ξεκινά τον Απρίλιο, η κυβέρνηση αναμένεται τώρα να υπερβεί την προηγούμενη προσφορά της για αύξηση μισθού 3,5%.

Ο πληθωρισμός τους 12 μήνες έως τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 10,1%.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας είπε ότι η κυβέρνηση, οι εργοδότες του NHS και τα συνδικάτα είχαν εποικοδομητικές και ουσιαστικές συζητήσεις που κάλυπταν θέματα αμοιβών και μη αμοιβών και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Μια 72ωρη απεργία των κατώτερων γιατρών, που λένε ότι ο πληθωρισμός σημαίνει ότι η πραγματική αξία των αμοιβών τους έχει μειωθεί κατά 26% από το 2008, ξεκίνησε στις 13-15 Μαρτίου.

Ζητούν αύξηση μισθών κατά 35%, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι το αίτημα είναι «εντελώς αβάσιμο».

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος χαρακτήρισε τις απεργίες «πρώτο γύρο δράσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα