ΑΘΗΝΑ
17:30
|
03.03.2024
Η αλλοδαπή «Irina»  ζει και αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα «Μαρία» αναφέρει ανακοίνωση της ΕΥΠ που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσίδα κατάσκοπο στην Αθήνα ανακάλυψε η ΕΥΠ την οποία προσδιορίζει σαν «Ιρίνα Τ».

Σε σχετικό ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ με βασική πηγή «ανακοίνωση της ΕΥΠ», αναφέρεται πως η φερόμενη ως «Μαρία Τ.» που τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A. S.”, που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς της φέρεται πως ξεκίνησε «με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals”».

Σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της ΕΥΠ για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «’illegals».

Η τελικά αλλοδαπή «Irina»  ζει και αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και καταλήγει διεκδικώντας «εύσημα» για μία επιτυχία διαστάσεων ΕΕ αναφέροντας:

«Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουδάν: Η σουδανική ανθρωπιστική κρίση επισκιάστηκε από τη σύγκρουση στη Γάζα

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη Νέας Αριστεράς: Να βγούμε με το κεφάλι ψηλά από τη μάχη των ευρωεκλογών

Η Βούλα Κεχαγιά, νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κασσελάκης: Μετά τις ευρωεκλογές το καταστατικό συνέδριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα