ΑΘΗΝΑ
12:01
|
23.04.2024
Ο μαφιόζικος ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού από μπράβο επιχειρηματικών ομίλων στη Μύκονο έφθασε μέχρι την Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτογραφία-ντοκουμέντο που καταγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού το βράδυ της 7ης Μαρτίου στη Μύκονο δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχε δεχθεί τότε μαφιόζικη επίθεση από έναν άνδρα περίπου 35ετών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα (σπασμένη μύτη και πλευρά).

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται κατασκευαστικές εταιρίες ακινήτων στη Μύκονο καθώς ο αρχαιολόγος είχε ξεσπάσει τις βρωμοδουλειές τους, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης της νομοθεσίας που αφορά ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται σχετική ανακοίνωση από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και της προέδρου του, Δέσποινας Κουτσούμπας, ότι αυτή η επίθεση έχει σχέση με δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο καιέχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Ψαρρός φέρεται πως απευθύνθηκε στις αρχές και οι δύο υποθέσεις τελούν υπό έρευνα ενώ η Κουτσούμπα τόνισε:

«Ο συνάδελφός μας δεν είχε άλλη επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα, πέρα από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο».

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρονται οι σφοδρές επικρίσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κατά του υπουργείου Πολιτισμού καθώς θεωρούν πως προτάσσει «οικονομικά συμφέροντα» έναντι της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Η «έτσι»

Αντιπρόεδρος Ελλήνων Κτηνοτρόφων: Έως και 4 ευρώ πιο ακριβό το αρνί φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα