ΑΘΗΝΑ
01:53
|
04.05.2024
Κατά τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 ο κ. Θοεδωρικάκος έσπευσε να αναφερθεί σε ταυτοποίηση των υπαιτίων, πριν καν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάθεση χωρίς να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας έδωσε, σήμερα Παρασκευή, στην 1η Ανακρίτριας Ανηλίκων ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάννης Βαρουφάκης, για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. 

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ , ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, που, όπως είπε, έσπευσε να αναφερθεί σε ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας. «Ο κ. Θεοδωρικάκος έπληξε θανάσιμα την δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ, ενώπιον της Ανακρίτριας αναμένεται να απολογηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι ο 19χρονος που συνελήφθη ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25. Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα