ΑΘΗΝΑ
05:38
|
19.05.2024
 «Όραμά μας είναι να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω της Θεσσαλονίκης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης συναντώντας τον Ισραηλινό ομόλογο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των ήδη στενών οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ αναζήτησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης συναντώντας στην Αθήνα τον Ισραηλινό ομόλογό του, Οφίρ Ακούνις.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησής τους ανέφερε πως συζήτησαν διεξοδικά την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής από την Ελλάδα στο Ισραήλ, την υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής από το Ισραήλ στην Ελλάδα και τη «μεγάλη» διμερή συνεργασία στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων (startup), των ερευνητικών κέντρων και του «Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης» τέταρτης γενιάς, «Thess INTEC».

 «Όραμά μας είναι να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω της Θεσσαλονίκης και όπως στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη με ακμαία εβραϊκή κοινότητα, στο μέλλον να αποτελέσει πάλι το σύνδεσμο μεταξύ των δύο εθνών. Πιστεύουμε απόλυτα στη φιλία Ελλάδος- Ισραήλ και θα εργαστούμε στενά για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεωργιάδης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Νόαμ Γκατζ,  και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στη διμερή συνάντηση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Eπενδύσεων – αρμόδιος για την Έρευνα & καινοτομία, Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής ψηφιακής πλατφόρμας για νεοφυείς επιχειρήσεις «Elevate Greece», Μιχάλης Δρίτσας, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρέσβης Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, Μαρία Χριστούλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα