ΑΘΗΝΑ
22:37
|
07.05.2024
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η ισχύουσα νομοθεσία περιορίζει τη δυνατότητα να κατασχεθούν χρήματα από στελέχη που πούλησαν μετοχές πριν την κατάρρευση της τράπεζάς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαι σταθερά προσηλωμένος στην λογοδοσία των υπευθύνων για αυτό το χάος», είπε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταρρεύσεις των Silicon Valley Bank (SVB) και Signature Bank.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και η ενίσχυση της λογοδοσίας είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για την αποτροπή κακοδιαχείρισης στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Όταν οι τράπεζες αποτυγχάνουν λόγω κακοδιαχείρισης και ανάληψης υπερβολικού ρίσκου, θα πρέπει να είναι ευκολότερο για τις ρυθμιστικές αρχές να ανακτούν αποζημιώσεις από στελέχη, να επιβάλλουν αστικές ποινές και να απαγορεύουν σε στελέχη να εργάζονται ξανά στον τραπεζικό κλάδο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος εξήγησε ότι οι ισχύοντες νόμοι παρέχουν στην Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) «περιορισμένη δυνατότητα να ανακτήσει οποιαδήποτε αποζημίωση ή κέρδη από πωλήσεις μετοχών που ενδέχεται να έλαβαν τα ανώτερα στελέχη της Silicon Valley Bank ή της Signature Bank λίγο πριν οι τράπεζες τους αναληφθούν από την FDIC».

Αυτή η δήλωση έγινε επειδή η SVB «σημείωσε ρεκόρ εκροής καταθέσεων την περασμένη εβδομάδα μετά από κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των καταθετών», όπως αναφέρει το Axios, το οποίο υπενθύμισε ότι «Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκρεγκ Μπέκερ πούλησε τις δικές του μετοχές στην εταιρεία αξίας 3,6 εκατομμυρίων στα τέλη Φεβρουαρίου — μια ενέργεια που το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να εξετάσει εξονυχιστικά».

Ενώ το Κογκρέσο συζητά το πώς θα αποτρέψει μια νέα οικονομική κρίση, η Silicon Valley Bank Financial Group υπέβαλε σήμερα αίτηση πτώχευσης ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για να επιχειρήσει έτσι μια κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων που κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα