ΑΘΗΝΑ
07:04
|
02.04.2023
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Ταουφίκ Τσαρφεντίν ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του το βράδυ της Παρασκευής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Ταουφίκ Τσαρφεντίν ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του το βράδυ της Παρασκευής με την έγκριση του προέδρου Κάις Σαϊέντ, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε σε δήλωση του υπουργού στα ΜΜΕ, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ibtissama FM το βράδυ της Παρασκευής.

«Αυτή είναι η τελευταία μου δήλωση ως υπουργός Εσωτερικών. Η εμπιστοσύνη με έφερε στο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που ήταν μεγάλη τιμή από τον πρόεδρο και επίσης δεν ήταν εύκολη ευθύνη», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Τσαρφεντίν συνέχισε: «Έπρεπε κάποιες φορές να είμαι άγιος και άλλες φορές μοναχός, και στρατιώτης που συχνά δεν βγάζει τη στρατιωτική του στολή. Η εμπιστοσύνη με ώθησε επίσης τώρα να βγάλω τη στολή του Υπουργείου Εσωτερικών μετά την παραλαβή άδειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Απέδωσε την απόφασή του σε: «Οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους… Πρέπει να φροντίσω τον γιο μου μετά τον θάνατο της γυναίκας μου (τον Ιούνιο του 2022).»

Ο Τσαρφεντίν, 54, είναι δικηγόρος που σπούδασε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας, όπου ο Πρόεδρος Σαϊέντ ήταν επίκουρος καθηγητής συνταγματικού δικαίου.

Ο Τσαρφεντίν ανέλαβε προηγουμένως τη θέση του υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Χισάμ Μασίσι μεταξύ 2 Σεπτεμβρίου 2020 και 5 Ιανουαρίου 2021. Απολύθηκε και επέστρεψε στη θέση του στην κυβέρνηση της Ναζλά Μπουντέν στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι τη χθεσινή του παραίτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Τα στρατιωτικά κενά της Γερμανίας δεν μπορούν να γεφυρωθούν πλήρως μέχρι το 2030

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα