ΑΘΗΝΑ
08:19
|
02.04.2023
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Κριμαία την ημέρα της ένατης επετείου από την επανένωση της χερσονήσου της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Κριμαία την ημέρα της ένατης επετείου από την επανένωση της χερσονήσου της Ρωσίας, σύμφωνα με πλάνα που προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς το Σάββατο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ο αρχηγός του κράτους πρόκειται να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού χώρου. Νωρίτερα, αναμενόταν ότι ο Πούτιν θα συμμετείχε στην εκδήλωση μέσω σύνδεσης βίντεο.

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα του προέδρου ήταν επίσης εν μέρει αφιερωμένο στην κατάσταση στη χερσόνησο. Ο Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση αφιερωμένη στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Ο Πούτιν συμμετέχει παραδοσιακά σε εορταστικές εκδηλώσεις στις 18 Μαρτίου. Παρακολούθησε επανειλημμένα γκαλά συναυλίες αφιερωμένες σε αυτήν την ημερομηνία στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας, πραγματοποίησε ειδικές συναντήσεις με το κοινό και επισκέφθηκε προσωπικά την Κριμαία.

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν επισκέφθηκε τη χερσόνησο ήταν τον Ιούλιο του 2020. Επιθεώρησε το ναυπηγείο Zaliv στην πόλη Κερτς για να λάβει μέρος σε μια τελετή τοποθέτησης καρίνας για πολλά πλοία του πολεμικού ναυτικού. Τον Δεκέμβριο του 2022 επισκέφτηκε τη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία επισκευαζόταν μετά από τρομοκρατική επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα