ΑΘΗΝΑ
11:11
|
02.06.2023
Η συμμετοχή της σε μια συνάντηση ασφαλείας με το Ισραήλ στην Αίγυπτο έχει στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνη δήλωσε το Σάββατο ότι η συμμετοχή της σε μια συνάντηση ασφαλείας με το Ισραήλ στην πόλη Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα έχει στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, αναφέρει το Middle East Monitor.

Αντιπρόσωποι από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραστούν επίσης στη συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ την Κυριακή.

Την Πέμπτη, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) να μην παραστεί στη συνάντηση ασφαλείας του Σαρμ Ελ Σέιχ με το Ισραήλ.

«Θα συμμετάσχουμε στη συνάντηση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία», δήλωσε στο Twitter ο Χουσεΐν Αλ-Σέιχ, Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Θα συμμετάσχουμε επίσης για να απαιτήσουμε τον τερματισμό αυτής της συνεχούς ισραηλινής επιθετικότητας εναντίον μας και να σταματήσουμε όλα τα μέτρα και τις πολιτικές που παραβιάζουν το αίμα, τη γη, την περιουσία και τα ιερά μας», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, ο Αλ-Σέιχ συναντήθηκε με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις, Χάντι Αμρ, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για την πενταμερή συνάντηση.

Τον περασμένο μήνα, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αντιπρόσωποι συμμετείχαν σε μια συνάντηση στην Ιορδανία, μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για την προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για την ανανέωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ.

Η ένταση κλιμακώθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω επανειλημμένων ισραηλινών στρατιωτικών επιδρομών σε παλαιστινιακές πόλεις.

Σύμφωνα με στοιχεία των Παλαιστινίων, περισσότεροι από 80 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά από την αρχή του τρέχοντος έτους. Δεκατέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν επίσης σε ξεχωριστές επιθέσεις την ίδια περίοδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες από το Σουδάν έχουν καταφύγει στο Τσαντ

Μόσχα: Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χάκαραν χιλιάδες iPhone

Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε παραβάτες… ινφλουένσερς ετοιμάζει η Γαλλία

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα